Courvoiser

Trashëgimia e Courvoisier daton në vitin 1810, kur themeluesi Emmanuel Courvoisier dhe Louis Gallois, vendosën të hapin një kompani vere dhe pijesh alkoolike në periferi të Parisit. Që prej asaj periudhe, Courvoisier bën pjesë në katërshen e shtëpive të konjakut lider në botë. Vetë perandori Napoleon e zgjodhi konjakun Courvoisiser si të preferuarin e tij, prandaj ky konjak njihet edhe si “Konjaku i Napoleonit”.
Që të quhet ligjërisht konjak, eaux-de-vie duhet të vjetërohen për të paktën dy vjet e gjysëm. Çdo vit shtesë e bën më të pasur dhe më të këndshme shijen dhe aromën, kështu që edhe konjaku më i ri, Courvoisier VS, përdor eaux-de-vie të moshës mbi tetë vjet.

Courvoisier VS

6/70cl 40%
700 ml

Courvoisier VSOP

6/70cl 40%
700 ml